Hållbarheten är tricket när man binder gäddflugor.[/caption] " /> Det gnistrar om Niklaus Bauer | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Det gnistrar om Niklaus Bauer
Hållbarheten är tricket när man binder gäddflugor.

Hållbarheten är tricket när man binder gäddflugor.

Det blir glamour ombord på Fiskekryssningen när Niklaus Bauer binder gäddflugor. Passa på att binda din egen gäddfluga under ledning av en av de bästa.
Det är en konst att skapa hållbara gäddflugor med en lockande gång. Det krävs ett noggrant hantverk och därför är det extra bra att bli ledsagad av ett proffs. Niklaus workshop äger rum klockan 13-15 på lördagen.
Du träffar även Niklaus i mässan där Vision/Flydressing har sin monter och även under Gäddshowen dyker han upp som en av experterna i panelen.
Och du – det finns fortfarande chans att åka med på kryssningen!

Boka Fiskekryssningen
Schema
Aktivitetsanmälan

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta