Fiskejournalen och Japan Photos återkommande omslagstävling har blivit en succé bland både fotoentusiaster och sportfiskare. Slutspurten blev en tuff kamp mellan de tre ledande omslagen men när klockan slog tolv i måndags natt stod det klart att Carl-Johan Cederboms omslag tagit hem förstapriset. " /> Det här är vinnarna i omslagstävlingen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Mathias Arnham
Här har vi årets vinnare i Fiskejournalen och Japan Photos omslagstävling.
Det här är vinnarna i omslagstävlingen

Fiskejournalen och Japan Photos återkommande omslagstävling har blivit en succé bland både fotoentusiaster och sportfiskare. Slutspurten blev en tuff kamp mellan de tre ledande omslagen men när klockan slog tolv i måndags natt stod det klart att Carl-Johan Cederboms omslag tagit hem förstapriset.
Omslagstävlingen går ut på att du laddar upp din favoritfiskebild på tävlingssidan och pryder den med logotyp, puffar och rubriker. När det är gjort gäller det att samla ihop så många ”likes” det bara går. Jakten på likes görs via sociala medier-kampanjer, vänner och familj. Det finns till och med tävlingsdeltagare som gått omkring på stan och samlat ihop folkets röster.

Vid midnatt i måndags hade Carl-Johans omslag fått hela 1051 likes vilket ledde till seger i tävlingen. Därmed vinner han den fina Pentax-kameran som ligger överst på Japan Photos prisbord.

Bland övriga vinnare har vi bland annat Fredrik Erikssons fantastiska öring. För att även hylla fotokvalité och bildkonst delar även vi på Fiskejournalen ut ett hederspris för bästa omslagsbild. Det här året går hederspriset till Simon Jonssons abborrbild, där ingredienserna – fisk, fiskare och ljus gör den till en värdig vinnare.

1:a-pris Carl-Johan Cederbom
2:a-pris ”Hans”
3:e-pris Fredrik Eriksson
Årets hederspris: Simon Jonsson

Glöm inte att ta med dig kameran när du är ute och fiskar – kanske är det du som står för det vinnande omslaget nästa år?

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta