Grabbarna i Uncut Angling har gjort det igen. Verklighet av en galen idé. Se filmen när John och hans följeslagare fiskar från ett gigantiskt hjul av is. " /> Det sjukaste isfisket någonsin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Årets galnaste fiskefilm är redan släppt - se när grabbarna i Uncut Angling återupptäcker hjulet.
Det sjukaste isfisket någonsin

Grabbarna i Uncut Angling har gjort det igen. Verklighet av en galen idé. Se filmen när John och hans följeslagare fiskar från ett gigantiskt hjul av is.

Det finns många anledningar till de 39 miljoner visningar ”Youtube-fiskarna” Uncut Angling skrapat ihop sedan starten 2011. Den gemensamma faktorn är idérikedom. Deras hunger på att göra nya saker har lockat tittare från hela jordklotet, ja enda upp till oss i Sverige. Den här gången drar gänget ut på isen för att testa en helt ny metod – de ska bokstavligen återupptäcka hjulet.

Den här gången drar gänget ut på isen för att testa en helt ny metod – de ska bokstavligen återupptäcka hjulet.

Genom att borra ur ett gigantisk hjul ur isen ska de med hjälp av en elmotor få det att sakta snurra för att effektivt fiska av nya områden. Galet? – Ja, men vansinnigt kul! Se filmen själv här nedan:

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta