[/caption] " /> Det stormar kring VM i flugfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Det stormar kring VM i flugfiske

I går eftermiddag berättade arrangören om den nya huvudsponsorn till flugfiske-VM, ett norskt laxodlingsföretag.

I dag startar VM i flugfiske i Norge och samtidigt berättar arrangören att tävlingen fått en ny huvudsponsor – ett laxodlingsföretag.
Känslorna svallar på diverse internetforum och sociala medier efter att och arrangören av flugfiske-VM gått ut med att tävlingen fått ytterligare en huvudsponsor – norska laxodlingsföretaget Nova Sea. Så här beskriver man samarbetet i ett pressmeddelande:
”Vi ser att Nova Sea och flugfiske har ett gemensamt fokus på skydd av fisk, vatten och miljö. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete och utveckling av både sporten flugfiske och laxodling där ”catch and release” är till fördel för båda parter.”, säger David Nilsson från IEC.
Norska sportfiskesajten Hooked.no har i dag begärt en förklaring av företaget IEC, som är medie- och sponsoransvariga.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Johan Wernersson utmanade kylan och fick sin efterlängtade fisk. Foto: Privat
Johans kyliga fångst friskade upp Storfiskregistret

Januari kan väl knappast beskrivas som metets högtid, men de som utmanar kylan kan plötsligt hamna i rampljuset. Johan Wernersson fick exempelvis en ljusskygg fisk som friskade upp Storfiskregistret.

Johan och hans vapendragare Alexander Johansson bestämde sig för att inleda året med en fiskesatsning, och redan 1 januari började de med gäddfiske på öppet vatten, vilket resulterade i ett gäng fiskar. Det var dock dagen efter som den stora klev på – och då en helt annan art.
– Vi skulle meta några dagar, och var ute efter färna, id eller lake. Det var blött kallt och lerigt, berättar Johan för Fiskejournalen.

De började meta (bottenmete med glidtackel, hel räka med skal) runt 14-tiden och hade inte ett pet under hela dagen. Så fort mörkret lade sig small det dock till i Johans spö.

– Ett rejält hugg! Jag lyfte spöet och kände att det var en riktigt kraftfull fisk. Det blev en rejäl kamp och fisken gick rakt in i Alex lina och det blev kaos i mörkret, tur vi hade pannlampor.
Först trodde de att fisken hade gått loss, men Alex kände på linan och insåg att den var kvar och tillsammans fick de handdrilla in fisken.
– Till slut handlandade jag den med lera upp till kängskaftet, och när den ligger på mattan så inser jag att det är min största färna nånsin!


Den största i januari
Fisken var hela 59 centimeter lång och vägde 2 630 gram.
– Detta är den största färnan som någonsin regestrerats i januari. Senast inregistrerade färnan i januari var 1992, berättar Johan efter att ha dubbelkollat med Sportfiskarnas storfiskregister.

Vilka tips har han då till dem som vill fånga en kylig färna?
– Mina tre bästa tips för färna är hitta den djupaste hålan där färnorna patrullerar denna tid på året. Bottenmeta med hel räka med skal på, stort bete ger stor fisk – samt använd handvärmare och pannlampa.
Tack för tipsen Johan, och grattis till en präktig fisk, säger vi på Fiskejournalen!

Du kanske även gillar detta