Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Det var inte skräp

Jim trodde nästan att han fått en massa skräp på kroken, det blev bara tungt. Men det visade sig vara allt annat än skräp – det var en fin 100-klubbare.
Jim Jonsson, som bor i Järna, var ute och jerkfiskade på Järnafjärden i slutet av augusti. På tafsen satt en Dartmaster.
Det var inget särskilt distinkt hugg. Jim erkänner ärligt att han inte kände hugget, det blev bara tungt. Det var nog bara en massa vattenväxter, tänkte Jim och började försöka veva in ”skräpet”. Men då början linan att sticka ut åt sidan och Jim förstod att det var något annat som fastnat på kroken.
Därefter satte gäddan igång att kämpa ordentligt och Jim fick en fin fajt, innan han kunde kroka av gäddan, mäta den till 103 centimeter och släppa tillbaka den.
Svenne Andersson

Nej, det var sannerligen inget skräp – utan en fin 100-klubbare.

Nej, det var sannerligen inget skräp – utan en fin 100-klubbare.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta