Skådespelaren Leonardo DiCaprio tar en allt större roll som miljökämpe. I helgen var det premiär för hans nya dokumentärfilm Before the flood. " /> DiCaprios nya film visar upp klimatförändringarna | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Mathias Arnham
I dokumentären Before the flood reser Leonardo DiCaprio världen runt för att undersöka klimatförändringarna.
DiCaprios nya film visar upp klimatförändringarna

Skådespelaren Leonardo DiCaprio tar en allt större roll som miljökämpe. I helgen var det premiär för hans nya dokumentärfilm Before the flood.
I filmen reser DiCaprio runt i världen, till fem olika kontinenter och många olika utsatta områden, för att visa hur vi påverkas av klimatförändringarna. Han träffar också flera av de mäktigaste aktörerna, politiker, forskare, miljökämpar – och till och med påven.
Skådespelare har länge varit känd för sitt miljöengagemang och det verkar bara bli större och större. I en intervju med Sverigesnatur berättar han att om sina drivkrafter.
– Jag har bara insett när jag har gjort den här dokumentären hur katastrofalt läget är. För mig är det här vad alla i världen borde fokusera på, säger han till deras sajt.
Se hela dokumentären här.

Anton Rosander

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta