[/caption] " /> Digga skeddrag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Digga skeddrag

Återuppliva skeddraget och gör det till ett centralt vapen i din gäddarsenal. Det rådet ger Fiskejournalens Tomas Edenfeldt. (Foto: Jessica Wallin-Ekelund)

På sina håll har det åter igen blivit läge för båtfiske då isen gått upp. Då kan det vara läge att läsa Fiskejournalen nummer 1-2, där tipsar Tomas Edenfeldt om en bortglömd buffé som ofta är helt oemotståndlig för gäddan.
Nästa gång du ska ut och fiska gädda, då bör du rota längst ner i lådan och plocka fram ett av de absolut mest effektiva betena som finns för gädda – skeddraget. Detta skriver Fiskejournalens gäddexpert Tomas Edenfeldt i senaste Fiskejournalen.
I artikeln lyfter Tomas fram sina favoritdrag och tipsar bland annat om hur du fiskar skeddragen effektivast.
Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
49 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll, som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske, har anledning att vara optimist inför säsongen. Foto: Privat
Högtryck i Mörrum – fiskekorten såldes i raketfart

Nedräkningen inför den traditionella premiären i Mörrumsån har inletts – och trycket rapporteras vara väldigt hårt. När försäljningen av fiskekort öppnade så tog nästan alla långtidskort slut direkt.

Det gyllene datumet är satt till 27 mars, och uppenbarligen är det många som vill vara säkra på en plats i händelsernas centrum. Frågan är om det ens finns plats?
– Det finns kort kvar till premiären om någon fortfarande är sugen på det. Mars är ganska tätt inpå nu så det är fortfarande en osäkerhet huruvida man vågar åka och också boka. Vi har naturligtvis även i år generösa avbokningsvillkor, där de får pengarna tillbaka om de får förhinder eller inte vågar sig iväg hit till Mörrum, berättar Ida-Maria Rigoll som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

Semester på hemmaplan

Det som gick i raketfart att sälja var långtidskorten. Många verkar helt enkelt ställa in sig på att det blir en ”hemester” även denna sommar med anledning av pandemin.
– Vi har fått en hel den nya kunder, vilket är roligt naturligtvis. Det som finns kvar är ugndomskorten (upp till 18 år) där vi inte sätter några begräsningar alls i antal, då vi verkligen vill gynna dem att börja fiska hos oss, glädjande nog såg vi en enorm ökning av dessa kort sålda förra året.

Ida-Maria Rigoll berättar också att de har helt nya sträckor på gång, med anledning av att kraftverket i Svängsta har rivits.
– Det kommer inte bli klart 2021, utan vi siktar på fiske där först 2022. Det är vatten och sträckor ingen har rört sedan kraftverket byggdes för 100 år sedan – spännande!
Här kan du läsa mer om det klassiska lax- och havsöringsfisket i Mörrumsån, samt vilka kort som finns kvar till försäljning.

Du kanske även gillar detta