[/caption] " /> Digga skeddrag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Digga skeddrag

Återuppliva skeddraget och gör det till ett centralt vapen i din gäddarsenal. Det rådet ger Fiskejournalens Tomas Edenfeldt. (Foto: Jessica Wallin-Ekelund)

På sina håll har det åter igen blivit läge för båtfiske då isen gått upp. Då kan det vara läge att läsa Fiskejournalen nummer 1-2, där tipsar Tomas Edenfeldt om en bortglömd buffé som ofta är helt oemotståndlig för gäddan.
Nästa gång du ska ut och fiska gädda, då bör du rota längst ner i lådan och plocka fram ett av de absolut mest effektiva betena som finns för gädda – skeddraget. Detta skriver Fiskejournalens gäddexpert Tomas Edenfeldt i senaste Fiskejournalen.
I artikeln lyfter Tomas fram sina favoritdrag och tipsar bland annat om hur du fiskar skeddragen effektivast.
Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta