Cannon tar djupriggen in i den elektroniska tidsåldern. Riggarna är i sig själva fullpackade med funktioner, och kan dessutom kopplas ihop med Humminbirds kombiinstrument. Vill man ha bättre koll på vad som händer under ytan får man plocka fram dykutrustningen. " /> Digitaltrolling | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Digitaltrolling

Cannon tar djupriggen in i den elektroniska tidsåldern. Riggarna är i sig själva fullpackade med funktioner, och kan dessutom kopplas ihop med Humminbirds kombiinstrument. Vill man ha bättre koll på vad som händer under ytan får man plocka fram dykutrustningen.

Cirkapris: från 14 895:-

Mer info: www.comstedt.se

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta