gädda från Flästasjön En trollad mört frestade en av sjöns gammelgäddor till hugg.[/caption] " />
Annons
Gäddfiske i tät dimma - Flästasjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dimmigt gäddfiske gav resultat
gädda från Flästasjön

En trollad mört frestade en av sjöns gammelgäddor till hugg.

Tät dimma fick Kristian Johansson och fiskekompisen att ändra planerna. I stället för trolling mitt i sjön, höll de sig intill vassen. Ett bra beslut på fler än ett sätt.
Med en sikt på knappt 20 meter kryssade Kristian från Bollnäs längs vassen på Flästasjön. I Linändan satt en död mört, något som frestade en av sjöns riktiga gammelgäddor.
– Det blev en härlig fight med många rusningar innan vi kunde håva in den. Fisken vägde 9,2 kilo och var 116 centimeter lång, berättar fångstmannen.
En otroligt grann fisk, som fick simma tillbaks i sjön. Självklart anmäler Kristian gäddan till 100-klubben.
Morgan Fihn

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En del av Shimanos svenska team, från vänster: Carl Sterner, Heikki Turunen, Juha Penttilä, Mats Lagerkvist, Adam Davies, Andreas Rasmussen och Jonathan Bjurstam.
Shimano satsar på fisket i Norden – tar över försäljning

Nästa år är det 100 år sedan varumärket Shimano grundades. Nu kommer beskedet att företaget etablerar sig på nordisk mark och även tar över försäljningen av Shimano fiske.

Snacket om Shimanos satsning i Norden har redan pågått ett tag, och för branschen är det alltså ingen större överraskning att det nu blir officiellt. Det handlar alltså om att Shimano Nordic tar över försäljningen av Shimano fiske i Norden, med bland annat målsättningen att erbjuda sina kunder ett större sortiment.

Ett nytt så kallat ”showroom” står redan klart i Uppsala, och en rad nya medarbetare har installerat sig. På det svenska kontoret finns Carl Sterner, säljchef för fiske i Norden; Jonathan Bjurstam, marknadskoordinator; Jesper Wedin, säljare; samt Mats Lagerkvist, kundsupport och innesälj, meddelar Shimano genom ett pressmeddelande.

Även på Shimanos lokala säljkontor i Norge, Finland och Danmark utökas teamen med nya kollegor med inriktning på fiske.
– Det tog förstås tid att hitta rätt personer, men snart är alla på plats. Samtliga har ju redan en gedigen fiskebakgrund, men vi längtar efter att få bekanta oss med branschen utifrån vår nya roll. Vi ser verkligen fram emot att få lära oss mer om kundernas förutsättningar och behov och tillsammans komma fram till rätt support för dem. Det är superviktigt för oss, säger Carl Sterner i pressmeddelandet.

Målet är också att ”den lokala närvaron kommer även att ha betydelse för marknadsföringen mot slutkonsument, där Shimano kan vara mer lyhörda och anpassningsbara för trender och efterfrågan – oavsett om det gäller produkter eller verksamhet”.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta