Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Direkt upp i toppen

Med tre 100-klubbare på lika många dagar går Henrik Hjelm direkt in i toppstriden i Meterligan. Än så länge håller han tredjeplatsen.
Henrik, som bor i Smedjebacken, gjorde en satsning på Ljustern i slutet av januari. Tre dagar på raken var han ute med sina ismetespön och lyckades landa tre gäddor som klarade gränsen för 100-klubben.
Det blev rätt många andra gäddor också, men de tre som Henrik anmält mätte in på 104, 106 och 106 centimeter. De sistnämnda var inte samma gädda, eftersom det skilde närmare ett halvkilo i vikt mellan dem. Den av dem som var i bäst kondition vägde dryga åtta kilo.
Svenne Andersson

Henrik Hjelm gick direkt in på tredjeplatsen i Meterligan, bland annat tack vare den här 106-centimetaren.


Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta