Erik Axner är en målinriktad havsfiskare, som med jämna mellanrum tar plats i Fiskejournalens spalter. Nu är det dags igen – efter att hans team utmanat det norska rekordet på vitrocka. " /> Djup jakt på vitrocka gav nästan norskt rekord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Erik Axner med grann vitrocka. Foto: Privat
Djup jakt på vitrocka gav nästan norskt rekord

Erik Axner är en målinriktad havsfiskare, som med jämna mellanrum tar plats i Fiskejournalens spalter. Nu är det dags igen – efter att hans team utmanat det norska rekordet på vitrocka.

Bara några hekto från det norska rekordet.

Erik och de övriga guiderna i Nordic Sea Angling har rapporterat hem om många spektakulära fångster i sommar. Den här gången handlade det om en målinriktad jakt på vitrocka på 300 meters djup – som gav fantastiskt resultat redan på första försöket.

Erik Axner berättar själv:

– Vi har länge sneglat mot djuphavsfiskets möjligheter i Havöysund och vetskapen om vitrockorna har funnits men vi har aldrig tidigare kommit tillskott för att prova. Nu var det dags att göra första försöket och med guidebåtens tre gäster åkte jag och kollegan Jörgen Zwilgmeyer till en på förhand utsedd fiskeplats. Vi letade mjuk botten med ekolodet och prövade oss fram med att släppa ett sänke för att hitta rätt. Betena släpptes ut ett och ett och efter 40 minuter tickade det till i första rullen och efter en väntan som kändes som för evigt kunde vi göra det första mothugget och Hugo från Belgien kunde 10 minuter senare stoltsera med en fantastisk vitrocka på 10,75 kilo.

De fortsatte fisket och fick ytterligare fyra stycken på några timmars fiske, och dagens sista fisk var också den största som vägde hela 11,25 kilo, vilket endast är 240 gram från norskt rekord!

Vi blir inte överraskade om det norska rekordet snart kommer att hamna i svensk ägo …

Läs om fler stora fiskar:

Havsgiganten bröt av spöt – 238 centimeter lång!

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta