Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Döda fiskar vid Ringhals

Döda fiskar har hittats i Kattegatt, i närheten av kärnkraftverket Ringhals. Merparten av de döda och halvdöda fiskarna är näbbgäddor, men även havsöringar har påträffats.
Hallands Nyheter berättar att yrkesfiskarna, de båda bröderna Bertil och Georg Nilsson, vid två tillfällen har tillvaratagit 50, respektive 30 döda fiskar. Fiskarna har påträffats alldeles i närheten av Ringshals kylvattenutsläpp.
De båda yrkesfiskarna säger sig vara övertygade om att något utsläpp från kärnkraftverket ligger bakom. Från Ringhals sida förnekar man dock detta och säger att inget onormalt inträffat.
Länsstyrelsen har varit på plats och tagit hand om döda näbbgäddor för provtagning. Först när man fått svar på denna ger man besked om trolig dödsorsak.
Svenne Andersson

Merparten av de döda fiskarna var näbbgäddor, men det fanns även havsöringar bland dem.

Merparten av de döda fiskarna var näbbgäddor, men det fanns även havsöringar bland dem.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta