Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Don väntar på dom

Don Stanifords rättegång mot noska staten har uppmärksammats globalt – och utanför rättssalen visar människor sitt missnöje.

Miljökämpen Don Staniford har tillbringar de senaste 20 dagarna i Vancouvers domstol. Han försvarar yttrandefriheten mot statligt ägda laxodlingsföretaget Cermaq. Nu väntar han på sin dom.
Don Stanifords advokat David Sutherland levererade de avslutande synpunkterna under gårdagens sista dag i rättssalen. Det är nu en spänd väntan för Don och de människor som ställt sig bakom honom.
Don Staniford kan trots det spända läget se en viss ironi i situationen. Såhär skriver han på sin blogg.
”Det är ironiskt att den norska regeringen (via sitt ägande i Cermaq) nu försöker slå ner på yttrandefriheten när Norges Nobels fredspris hedrade den kinesiska dissidenten Liu Xiaobo 2009. Som hämnd förbjöd Kina import av norsk odlad lax”.
Vi på Fiskejournalen står självklart på Dons sida i hans kamp för yttrandefrihet och vild lax. Klicka här för att stötta Don du också.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta