Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Don väntar på dom

Don Stanifords rättegång mot noska staten har uppmärksammats globalt – och utanför rättssalen visar människor sitt missnöje.

Miljökämpen Don Staniford har tillbringar de senaste 20 dagarna i Vancouvers domstol. Han försvarar yttrandefriheten mot statligt ägda laxodlingsföretaget Cermaq. Nu väntar han på sin dom.
Don Stanifords advokat David Sutherland levererade de avslutande synpunkterna under gårdagens sista dag i rättssalen. Det är nu en spänd väntan för Don och de människor som ställt sig bakom honom.
Don Staniford kan trots det spända läget se en viss ironi i situationen. Såhär skriver han på sin blogg.
”Det är ironiskt att den norska regeringen (via sitt ägande i Cermaq) nu försöker slå ner på yttrandefriheten när Norges Nobels fredspris hedrade den kinesiska dissidenten Liu Xiaobo 2009. Som hämnd förbjöd Kina import av norsk odlad lax”.
Vi på Fiskejournalen står självklart på Dons sida i hans kamp för yttrandefrihet och vild lax. Klicka här för att stötta Don du också.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta