" /> Drömabborre på daggmask | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Christian med sin monsterfisk på 2725 gram! Foto: Christian Willer
Drömabborre på daggmask

Christian Willer är en dansk storfiskare och Rapala Proguide som gärna fiskar vårabborre med daggmask. Och det kan man verkligen förstå. I förra veckan fick han en väldig fisk på 2465 gram och nu slår han till igen – den här gången med en randig jägare på hela 2725 gram!

Här kommer Christians egen berättelse om hans senaste storfångst – exklusivt för Fiskejournalens läsare.

”I normala fall fiskar jag helst abborre med en 13-centimeters Rapala Shadow eller Storms So Run-jiggar. Men under vårfisket i mindre brackvattensdrag satsar jag gärna på betet från barndomen – daggmask! Masken fiskar jag på en VMC Fast Grip i storlek 2 som sitter på en 20 centimeters tafs ovanför ett 0,8 grams sänke. Det får betet att sakta glida genom vattnet och det plaskar och stör inte fisken när det kastas ut.
Men bompass blir det ibland och morgonen inleddes utan tecken på liv. Jag valde ett annat ställe än där jag veckan innan fått en fin fisk på 2465 gram. Jag började tvivla på om det var klokt, men så plötsligt kommer några mindre ryck i spötoppen. Jag tar chansen och gör mothugg och blir besviken över att ha fastnat i botten. Men så märker jag att det drar i linan – det är fisk på!

”Jag tar chansen och gör mothugg och blir besviken över att ha fastnat i botten. Men så märker jag att det drar i linan – det är fisk på!”

Fisken känns tung och drar som ett godståg. Jag får syn på den och upptäcker att den är lång. Plötsligt simmar den mot några rötter och nedhängande grenar. Jag pressar hårt för att den inte ska fastna och då vänder den sig på sidan och jag ser hur hög den är över ryggen – den här vill jag inte missa!

” jag ser hur hög den är över ryggen – den här vill jag inte missa!”

Jag har spöt i min högra hand och håven i min vänstra och knäna känns som gelé. Pulsen är hög fisken sticker iväg igen – men så plötsligt märker jag att den börjar bli trött. Håven åker fram och jag kan se den väldiga fisken sakta glida in. Vilken härlig känsla! Jag häpnas över hur hög och kraftig den är och mäter längden till 49,5 centimeter. Vågen visar 2725 gram.

Foto: Christian Willer

Det blir några snabba bilder innan den mäktiga fisken får simma vidare. Jag märker att jag talar högt med mig själv och ringer till min kompis Bo Mortensen, som är på semester på Gran Canaria. Medan vi snackar får jag tårar i ögonen. Den här fisken har helt överrumplat mig med sin storlek – och min glädje och begeistring vet inga gränser.”

Vi tackar Christian för den härliga rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

 

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta