" />
Annons
Drömabborre på daggmask | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Christian med sin monsterfisk på 2725 gram! Foto: Christian Willer
Drömabborre på daggmask

Christian Willer är en dansk storfiskare och Rapala Proguide som gärna fiskar vårabborre med daggmask. Och det kan man verkligen förstå. I förra veckan fick han en väldig fisk på 2465 gram och nu slår han till igen – den här gången med en randig jägare på hela 2725 gram!

Här kommer Christians egen berättelse om hans senaste storfångst – exklusivt för Fiskejournalens läsare.

”I normala fall fiskar jag helst abborre med en 13-centimeters Rapala Shadow eller Storms So Run-jiggar. Men under vårfisket i mindre brackvattensdrag satsar jag gärna på betet från barndomen – daggmask! Masken fiskar jag på en VMC Fast Grip i storlek 2 som sitter på en 20 centimeters tafs ovanför ett 0,8 grams sänke. Det får betet att sakta glida genom vattnet och det plaskar och stör inte fisken när det kastas ut.
Men bompass blir det ibland och morgonen inleddes utan tecken på liv. Jag valde ett annat ställe än där jag veckan innan fått en fin fisk på 2465 gram. Jag började tvivla på om det var klokt, men så plötsligt kommer några mindre ryck i spötoppen. Jag tar chansen och gör mothugg och blir besviken över att ha fastnat i botten. Men så märker jag att det drar i linan – det är fisk på!

”Jag tar chansen och gör mothugg och blir besviken över att ha fastnat i botten. Men så märker jag att det drar i linan – det är fisk på!”

Fisken känns tung och drar som ett godståg. Jag får syn på den och upptäcker att den är lång. Plötsligt simmar den mot några rötter och nedhängande grenar. Jag pressar hårt för att den inte ska fastna och då vänder den sig på sidan och jag ser hur hög den är över ryggen – den här vill jag inte missa!

” jag ser hur hög den är över ryggen – den här vill jag inte missa!”

Jag har spöt i min högra hand och håven i min vänstra och knäna känns som gelé. Pulsen är hög fisken sticker iväg igen – men så plötsligt märker jag att den börjar bli trött. Håven åker fram och jag kan se den väldiga fisken sakta glida in. Vilken härlig känsla! Jag häpnas över hur hög och kraftig den är och mäter längden till 49,5 centimeter. Vågen visar 2725 gram.

Foto: Christian Willer

Det blir några snabba bilder innan den mäktiga fisken får simma vidare. Jag märker att jag talar högt med mig själv och ringer till min kompis Bo Mortensen, som är på semester på Gran Canaria. Medan vi snackar får jag tårar i ögonen. Den här fisken har helt överrumplat mig med sin storlek – och min glädje och begeistring vet inga gränser.”

Vi tackar Christian för den härliga rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta