Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Drömdubblé i Vättern

Henrik Karlsson fick till det, riktigt ordentligt i Vättern. På två dagar drog han två gäddor över 11 kilo.
I sin anmälan till Recordfisken berättar Henrik att han, och kompisen Patrik Lundberg, åkt från Tranås för en tredagars trollingsatsning på vårgädda i Vättern.
Första dagen var måttligt framgångsrikt, men andra dagen hände det. En av Patriks hemmagjorda vobbler, ”Putte pike” drog hugg från en riktig storgädda.
”Jag kände direkt att det var en större gädda, men när vi såg den första gången började benen darra lite”, skriver Henrik.
Kallt vatten gjorde att storgäddan gav med sig rätt fort och kunde föras i land för att vägas och mätas ordentligt. 13650 gram och 122 centimeter blev de imponerande siffrorna.
Inte blev det precis sämre av att Henrik dagen därpå drog en gädda på 11,5 kilo. Men den gäddan behagade hugga på en Zalt.
Svenne Andersson

 Två gäddor över elva kilo på tre dagars fiske i Vättern är sannerligen ingen dålig utdelning.

Två gäddor över elva kilo på tre dagars fiske i Vättern är sannerligen ingen dålig utdelning.Här den största på 13,65 kilo.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta