" /> Drömfiskar vi minns: Sveriges största spöfångade gös | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
För exakt fyra år sedan vertikalfiskade Leif Ivarsson upp Sverige största gös genom tiderna. Vi firar jubileumsdagen med en film på den sanslösa fångsten.
Drömfiskar vi minns: Sveriges största spöfångade gös

Är du sugen på att slå det svenska gösrekordet? Eller vill du bara kika på en sublim rovfisk i sina bästa dagar? I båda fallen kan du säkert inspireras av den största svenska gösen som någonsin tagits på spö.

Visst är det något särskilt med rekordfiskar – inte minst när det rör sig om mäktiga predatorer. Sveriges största spöfångade gös genom tiderna vägde 12,53 kilo och var en fantastisk skapelse i absolut toppkondition. Fisken högg i Stora Nätaren och gav fångstmannen Leif Ivarsson ett minne för livet. Vilken fisk!

Rekordet är i dag exakt fyra år gammalt – och det ska bli spännande att se hur länge det står sig. I år har det redan kommit upp två gösar på över 11 kilo. Läs mer om dessa här och här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta