Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömfiske i Simrishamn

Svenska Team Blue Bird knep andraplatsen, bland annat tack vare de här båda laxskönheterna i tiokilosklassen.

Skall man ta helgens trollinglandskamp som riktmärke kommer höstens och vinterns trollingfiske i Hanöbukten att bli mycket bra. De team som hittade rätt hade rena drömfisket.
Efter en tillfällig formsvacka i fjol var det åter de svenska teamen som dominerade landskampen i Simrishamn. Det blev blågult på de två översta platserna via Team Rapid och Team Blue Bird. Tredjeplatsen knep danska Team VEO. Därmed blev det också klar svensk seger i landskampen, medan danske Peder Ibsen tog störst laxen, en fin pjäs på 13,8 kilo.
Hamnvärden Jan Ljunggren säger att han aldrig sett så lång kö till invägningen vid någon trollingtävling i Simrishamn. Som exempel kan nämnas vinnande Rapid som vägde in hela sex laxar och många andra team hade både fyra och fem laxar i baljan.
Mer info och resultat på Simrishamns trollings hemsida.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta