Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömfiske i Simrishamn

Svenska Team Blue Bird knep andraplatsen, bland annat tack vare de här båda laxskönheterna i tiokilosklassen.

Skall man ta helgens trollinglandskamp som riktmärke kommer höstens och vinterns trollingfiske i Hanöbukten att bli mycket bra. De team som hittade rätt hade rena drömfisket.
Efter en tillfällig formsvacka i fjol var det åter de svenska teamen som dominerade landskampen i Simrishamn. Det blev blågult på de två översta platserna via Team Rapid och Team Blue Bird. Tredjeplatsen knep danska Team VEO. Därmed blev det också klar svensk seger i landskampen, medan danske Peder Ibsen tog störst laxen, en fin pjäs på 13,8 kilo.
Hamnvärden Jan Ljunggren säger att han aldrig sett så lång kö till invägningen vid någon trollingtävling i Simrishamn. Som exempel kan nämnas vinnande Rapid som vägde in hela sex laxar och många andra team hade både fyra och fem laxar i baljan.
Mer info och resultat på Simrishamns trollings hemsida.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta