[/caption] " /> Drömfiske i Slipsiken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömfiske i Slipsiken

Det finns gott om vatten att fiska i, läs om Slipsikenområdet i senaste Fiskejournalen. (Foto: Magnus Ström)

Kristallklart och orört, med bitvilliga öringar. I Fiskejournalen nummer 4 besöker Magnus Ström ett område som får alla sportfiskare att längta till sommaren.
I södra Lapplandsfjällen hittar Fiskejournalens medarbetare Magnus Ström ett litet paradis. Slipsikenområdet ligger i södra Lappland i Vilhelmina- och Dorotea kommun. Området rymmer både strömmande vatten och ett stort antal sjöar med såväl röding som öring. ”Fiske blir inte så mycket bättre än så här”, skriver Magnus.
Fiskejournalen nummer 4 hittar du där tidningar säljs.
Titta i senaste numret här.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta