Gösgälar är vassa – Henrik Blom skar sig när han skulle hantera sin drömgös vid landningen. Vi antar att det var värt möda och blodvite. Gösgälar är vassa – Henrik Blom skar sig när han skulle hantera sin drömgös vid landningen. Vi antar att det var värt möda och blodvite.[/caption] " /> Drömgös i Recordfisken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömgös i Recordfisken
Gösgälar är vassa – Henrik Blom skar sig när han skulle hantera sin drömgös vid landningen. Vi antar att det var värt möda och blodvite.

Gösgälar är vassa – Henrik Blom skar sig när han skulle hantera sin drömgös vid landningen. Vi antar att det var värt möda och blodvite.

Henrik Blom anmäler en magnifik gös till Recordfisken. Den vägdes till 12,65 kilo och är den tyngsta gösen i tävlingens historia. En minst sagt intressant utmanare när vinnaren av Drömresan ska utses.
Fisken högg på en vertikalfiskad jigg på åtta meter, två meter ovanför botten.
– Det blåste rejält på sjön den här dagen. Plötsligt dök det upp ett helt galet eko på skärmen och efter att gösen gått upp och inspekterat jiggen fyra gånger, så small det till den femte!

Efter en ganska kort fajt kom gösen upp till ytan och håvades. Vågen visade 12,65 kilo, måttbandet 102 centimeter och fångstplats var sjön Solgen. En magnifik fångst och Fiskejournalen ropar grattis i kör.
Gösen passerar även Hans Johanssons gällande svenska rekord på 12,007 kilo, men Henrik Bloms fångst uppfyller ej de kontrollregler som krävs för att fångsten ska kunna registreras som svenskt rekord.

Recordfisken och Drömresan
En jury väljer årligen ut tolv kandidater från de anmälningar som kommit in (tävlingsperiod 1 juli-31 aug) och sedan utses en ensam vinnare som får åka på ett riktigt häftigt fiskeäventyr.
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta