" />
Annons
Drömhugg gav megaborre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Jeroen Bouwer med sin fantastiska vårabborre på 2,65 kilo. Foto: Jerome Bouwer
Drömhugg gav megaborre

När man ser bilden på Jeroen Bouwers sanslösa abborre blir man inte överraskad av fångstrapporten: ”Hugget var stenhårt”, berättar det holländska predatoresset.

Jeroen Bouwer från JBpredatorfishing avslutade försäsongen på bästa sätt innan den holländska fredningen tog vid. Det sista vårpasset förlades till ett grundområde i en större sjö och målet var riktigt grov abborre.
I ett av kasten fick hans nio centimeter långa Shad Teez en brutal uppvaktning.

”Fisken gav sig av i flera vilda rusningar och jag var tvungen att sätta hård press för att stoppa den”

– Hugget var stenhårt och jag förstod direkt att det var något riktigt stort. Fisken gav sig av i flera vilda rusningar och jag var tvungen att sätta hård press för att stoppa den. Men till slut kunde abborren landas och det var en fantastisk känsla när vi fick in den i båten, berättar Jeroen.
Och inte undra på det. Längden var 49 centimeter och vågen stannade på 2,65 kilo innan den väldiga fisken fick simma vidare.
– Mitt personbästa höjdes ordentligt, hälsar Jeroen med stor entusiasm.

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en riktig drömfisk!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta