" /> Drömhugg gav megaborre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Jeroen Bouwer med sin fantastiska vårabborre på 2,65 kilo. Foto: Jerome Bouwer
Drömhugg gav megaborre

När man ser bilden på Jeroen Bouwers sanslösa abborre blir man inte överraskad av fångstrapporten: ”Hugget var stenhårt”, berättar det holländska predatoresset.

Jeroen Bouwer från JBpredatorfishing avslutade försäsongen på bästa sätt innan den holländska fredningen tog vid. Det sista vårpasset förlades till ett grundområde i en större sjö och målet var riktigt grov abborre.
I ett av kasten fick hans nio centimeter långa Shad Teez en brutal uppvaktning.

”Fisken gav sig av i flera vilda rusningar och jag var tvungen att sätta hård press för att stoppa den”

– Hugget var stenhårt och jag förstod direkt att det var något riktigt stort. Fisken gav sig av i flera vilda rusningar och jag var tvungen att sätta hård press för att stoppa den. Men till slut kunde abborren landas och det var en fantastisk känsla när vi fick in den i båten, berättar Jeroen.
Och inte undra på det. Längden var 49 centimeter och vågen stannade på 2,65 kilo innan den väldiga fisken fick simma vidare.
– Mitt personbästa höjdes ordentligt, hälsar Jeroen med stor entusiasm.

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en riktig drömfisk!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
48 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta