Drömöring från norr

Det var knappt han trodde sina ögon, Tommi Pohjonen, när han äntligen lyckades landa den korta och feta öringen. Hela 7 kilo, vid en längd av 81 centimeter.
I anmälan till Recordfisken berättar Tommi, som bor i Luleå, att han trollingfiskade tillsammans med en kompis på Sandsjön i Västerbotten.
”Jag drog min Nils Master Invicible DR cirka tio meter ut från båten i en sidoparavan. Kompisen och jag turades om att köra båten i den hårda nordvästliga vinden. Vi försökte hålla farten kring 4 km/tim och hålla oss på 4-8 meters djup där det fanns mest fisk, enligt ekolodet”, skriver Tommi i fångstberättelsen.
När han fick hugget kände han genast att det inte var någon liten fisk. Kampen pågick i cirka 15 minuter och då hade öringen trasslat in sig i tre spön innan den kunde håvas.
”När den väl landade i båten trode jag inte att det var sant. Så feta och korta öringar finns det inte. Det tog ett bra tag att förstå vilket monster vi hade landat.”
Svenne Andersson

Öringen var mycket välfödd och stridslysten. Den bet sönder skeden på vobblern innan den kunde landas.

Öringen var mycket välfödd och stridslysten. Den bet sönder skeden på vobblern innan den kunde landas.

Tommi Pohjonen med den korta och feta öringen.

Tommi Pohjonen med den korta och feta öringen.

Annons
AKTUELLT

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...