Drömöring från Öresund

Från Peter Kirkby på Fairpoint kommer en rapport om riktigt bra trollingfiske på ett vintrigt Öresund. Toppfisken är en riktig megaöring på prick tio kilo.
Peter berättar att Fredrik Lundblad från Kinetic i fredags var ute tillsammans med Mårten Dahlquist. De skulle testa de nya trollingspöna Goodspeed GS och nya linan RIO Powerflex braid. Och nog fick grejorna visa vad de gick för, när en vildsint lax på 10,7 kilo slet tag i ett Apex i blått och silver. Laxen drog iväg med mer än 300 fot lina och grabbarna i båten fick jobba hårt för att få den ombord.
Utöver detta fick de en fin havsöring på 3,6 kilo och massor av fin torsk i storlek upp mot sex kilo.
Några dagar senare var Fredrik ute igen, nu med kompisen Tommy Nordström och det blev en ny fin havsöring, nu på prick fem kilo. Den överglänstes dock av den havsöring som ett annat båtlag, med Fredrik Nilsson, Anders Olofsson och Robert Dargrik lyckades bärga. Den feta och fina öringen vägdes till 10 kilo vid en längd av 89 centimeter.
Svenne Andersson

Trollingfisket i Öresund kan släppa ifrån sig sådana här fiskar: Fredrik Nilsson med en havsöring på prick tio kilo.


Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...