Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Drömöring från Öresund

Från Peter Kirkby på Fairpoint kommer en rapport om riktigt bra trollingfiske på ett vintrigt Öresund. Toppfisken är en riktig megaöring på prick tio kilo.
Peter berättar att Fredrik Lundblad från Kinetic i fredags var ute tillsammans med Mårten Dahlquist. De skulle testa de nya trollingspöna Goodspeed GS och nya linan RIO Powerflex braid. Och nog fick grejorna visa vad de gick för, när en vildsint lax på 10,7 kilo slet tag i ett Apex i blått och silver. Laxen drog iväg med mer än 300 fot lina och grabbarna i båten fick jobba hårt för att få den ombord.
Utöver detta fick de en fin havsöring på 3,6 kilo och massor av fin torsk i storlek upp mot sex kilo.
Några dagar senare var Fredrik ute igen, nu med kompisen Tommy Nordström och det blev en ny fin havsöring, nu på prick fem kilo. Den överglänstes dock av den havsöring som ett annat båtlag, med Fredrik Nilsson, Anders Olofsson och Robert Dargrik lyckades bärga. Den feta och fina öringen vägdes till 10 kilo vid en längd av 89 centimeter.
Svenne Andersson

Trollingfisket i Öresund kan släppa ifrån sig sådana här fiskar: Fredrik Nilsson med en havsöring på prick tio kilo.


Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta