Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Drömöring från Öresund

Från Peter Kirkby på Fairpoint kommer en rapport om riktigt bra trollingfiske på ett vintrigt Öresund. Toppfisken är en riktig megaöring på prick tio kilo.
Peter berättar att Fredrik Lundblad från Kinetic i fredags var ute tillsammans med Mårten Dahlquist. De skulle testa de nya trollingspöna Goodspeed GS och nya linan RIO Powerflex braid. Och nog fick grejorna visa vad de gick för, när en vildsint lax på 10,7 kilo slet tag i ett Apex i blått och silver. Laxen drog iväg med mer än 300 fot lina och grabbarna i båten fick jobba hårt för att få den ombord.
Utöver detta fick de en fin havsöring på 3,6 kilo och massor av fin torsk i storlek upp mot sex kilo.
Några dagar senare var Fredrik ute igen, nu med kompisen Tommy Nordström och det blev en ny fin havsöring, nu på prick fem kilo. Den överglänstes dock av den havsöring som ett annat båtlag, med Fredrik Nilsson, Anders Olofsson och Robert Dargrik lyckades bärga. Den feta och fina öringen vägdes till 10 kilo vid en längd av 89 centimeter.
Svenne Andersson

Trollingfisket i Öresund kan släppa ifrån sig sådana här fiskar: Fredrik Nilsson med en havsöring på prick tio kilo.


Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta