Drömresan till Panama Blir det en gammelgädda som vinner Drömresan i år?[/caption] " /> Drömresan går till Panama | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömresan: Kandidat 2
Drömresan till Panama

Blir det en gammelgädda som vinner Drömresan i år?

Bland alla anmälningar till Recordfisken har juryn plockat ut tolv kandidater som tävlar om Drömresan, som denna gång går till Panama. De närmsta veckorna presenterar vi här de finalister som har chansen att vinna.
Nu börjar nattmanglingar, intensiva diskussioner och grävande i statistikrullorna. Den kandidat som juryn till slut utser som vinnare blir kontaktad av en jurymedlem innan Fiskejournalen nummer 12 kommer ut i butik – då får alla övriga också veta vem den lyckliga vinnaren är.
Vinnaren av Drömresan kan se fram emot ett fantastiskt fiskeäventyr i Panama, i januari. Om vinnaren tackar nej går erbjudandet vidare till nästkommande deltagare i tävlingens slutställning.
Du hittar samtliga kandidater i Fiskejournalen nummer 10-11 (I butik 1/10)

Kandidat nummer 2

Gädda 18,05 kilo
Christoffer Torbiörnsson, Kalmar
Fångstplats: Fryken, Värmland
Metod/bete: Flötestrolling/naturligt bete

Christoffer fångade den längsta gäddan på 23 år i Recordfisken. Fisken mätte hela 137,5 centimeter och fångades under en filminspelning om flötestrolling. Först fick de en gädda som vägde 15,1 kilo, men det slutade inte där.
– Dagen efter klev det på en 18,05 kilo tung bjässe och då blev lyckan total, berättar Christoffer.

Här hittar du tidigare publicerade kandidater.

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta