[/caption] " /> Drömresan – röstningen avslutad | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömresan – röstningen avslutad

Sanslöst havsfiske, traditionella öringströmmar och häftiga gäddvatten. Irland erbjuder allt detta och långt mer därtill. Och det är till Irland årets lyckliga Drömresevinnare får åka!

Vid midnatt stängdes omröstningen om vem som får ”folkets röst” i tävlingen om Drömresan. Nu återstår att slå ihop dessa röster med juryns, klockan 17.00 presenteras vinnaren här på fiskejournalen.se
Just nu kontrollräknas det för fullt på Fiskejournalens redaktion. När vi sedan kommer att slå samman sms-rösterna juryns röster vet vi vem som vann årets Drömresa. Klockan 17.00 presenterar vi vinnaren här på fiskejournalen.se.
Den lyckliga vinnaren får åka till Irland nästa år.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta