[/caption] " /> Drömresan till Zanzibar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömresan till Zanzibar

Reinhard Zeggewiss fick drilla exotiska fiskar utanför Zanzibars kust. Nästa gång kanske det är din tur, du anmäler väl din fångst till Recordfisken?

När du minst anar det, då händer det. En drömfisk tar ditt bete. Om du lyckas landa den kan det bli din biljett till Fiskejournalen och Abu’s numer legendariska ”Drömresan”. I senaste Fiskejournalenkan du läsa om senaste resan – som gick till Zanzibar.
Den lycklige i förra omgången var Reinhard Zeggewiss. En rödspätta på drygt fem kilo förbyttes till hårt kämpande wahoo och barracuda. Han fick åka på Drömresan, till Zanzibar, utanför Tanzanias kust.

”Men när han fajtat både wahoo, dorado och barracuda på över 20 kilo – inom en timma – då har han rätt att se lite sliten ut.” I Fiskejournalen nummer 5 kan du läsa om när hans dröm blir sann.
Bläddra i senaste numret.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta