[/caption] " /> Drömresegänget har landat | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömresegänget har landat

Fiskejournalens Håkan Otterberg, vinnaren Reinhard Seggewiss och Abu:s representant Olle Lidesjö mjukstartar med strandnära fiske på Zanzibar. (Foto: Morgan Fihn)

Nu har vinnaren av förra årets drömresa Reinhard Zeggewiss anlänt till Zanzibar. Tillsammans med representanter från Abu och Fiskejournalen laddar han nu för några dagars intensivt fiske.
Efter ett dygn på resande fot har drömresegänget landat på Zanzibar. På hotellet väntade fiskeguiden Collin från Gamefish Zanzibar och de redan höga förväntningarna blev inte mindre. Det visar sig att vår ankomst är perfekt i tidpunkt. Höstmonsunen driver ner varma strömmar från Arabiska havet, med den följer betesfisk – och stora predatorer följer efter. Det finns goda chanser till stor wahoo, giant trevally, segelfisk, gulfenad tonfisk, dorado och marlin.
I dag mjukstartar vi med strandnära spinn- och flugfiske från kajak.
Du kan följa äventyret här på fiskejournalen.se.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
24 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta