Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Drömruda från Sjöboda

Det finns ett par ställen i Sverige som kan leverera riktigt stora rudor. Ett av dem är Sjöbodasjön och det var där som Jon Bergström fick den här drömrudan.
Jon, som bor i Forshaga, är en mångsidig fiskare som ofta förekommer med stora gäddor, men som har många andra strängar på sin lyra. Så här berättar han i anmälan till Recordfisken:
”Bestämde mig för en hösttur efter ruda, när det blev fiskekort över till Sjöbodasjön. Började fiska strax före sju på morgonen och redan efter 40 minuter krokade jag mitt livs ruda.”

Vågen stannade på 2510 gram och den fotbollsformade fisken hade måtten 46 centimeter i längd och 43 centimeter i omkrets. Siffror som gör rudan till en av de största som spöfångats i Sverige.
Svenne Andersson

Jon Bergström visar upp den kompakta och oerhört tjocka rudan från Sjöbodasjön.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta