Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige nicander
Drömsjö i norr

Familjens Jämtlandsvistelse gav inte bara fisk med fettfena. I Sydjämtland, närmare bestämt i Klövsjö, hittade vi drömfiske efter abborre.
Sjön skulle bland annat hålla sik, abborre och öring sa man till oss när vi köpte fiskekort. Strax efter att första barnet gav sig i väg med metspön till bryggan kom han tillbaka med en riktigt fin abborre. Sedan följde en huggsexa som kommer sätta spår i fiskesjälen för nio- och tolvåringen. Många fiskar runt halvkilot och med någon som närmade sig kilot bärgades på enkla metspön med toppknuten lina. Följande dagars fiske från båt visade att Klövsjön är en sjö att satsa på för den som drömmer om stor abborre. Den otroligt rika tillgången på sik tycks göda abborren som både växer fort och finns i sällan skådat antal. Bäst lyckades vi med vobbler som liknade en liten sik och traditionellt mete. Men den som vill söka storabborren men modernare metoder har ett toppvatten att utforska i Klövsjö.

Storrabborren högg direkt från bryggan när Edvin Mogren testade Jämtlandsfisket. (Foto: Anders Nicander)

Storabborren högg direkt från bryggan när Edvin Mogren testade Jämtlandsfisket. (Foto: Anders Nicander)

Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta