I senaste Fiskejournalen berättar Emma Bäcker hur du fiskar abborre från isen, med drop shot-tekniken. I senaste Fiskejournalen berättar Emma Bäcker hur du fiskar abborre från isen, med drop shot-tekniken.[/caption] " /> Drop shot från isen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drop shot från isen
I senaste Fiskejournalen berättar Emma Bäcker hur du fiskar abborre från isen, med drop shot-tekniken.

I senaste Fiskejournalen berättar Emma Bäcker hur du fiskar abborre från isen, med drop shot-tekniken.

Drop shot är en effektiv och rolig teknik som allt fler använder vid abborrfiske. Du vet väl att metoden funkar ypperligt även från isen?
Varför lägga drop shot-tekniken i malpåse nu när vintern närmar sig och isarna snart börjar lägga sig? I senaste numret av Fiskejournalen berättar vår medarbetare Emma Bäcker hur metoden kan bli ditt nya segervapen i vinterns jakt på storabborren.
Kolla in senaste numret här.
Missa inte heller chansen att få tidningen direkt hem i brevlådan.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta