Dubbel 100-klubb för Robin

Robin Hårdens andra stora gädda på en vecka. Denna var 123 cm lång.


Robin Hårdens andra stora gädda på en vecka. Denna var 123 cm lång.

Robin Hården från Älvdalen har fått två fina gäddor inom en vecka som han anmält till 100-klubben. Nu är han också automatiskt med i meterligan.
Den 28 februari var Robin från Älvdalen, ute på isen i hemtrakten. Där fick han tunggung. Robin berättar:
– Jag satt och pimplade abborre när jag såg hur vippan på ismetespöt längst ut flög upp. Gäddan spottade betet, men ett nytt spö signalerade hugg, så jag rusade dit istället. Jag gjorde ett mothugg och kände att det var en stor fisk. Huvudet var så stort att det inte gick upp ur hålet, så min pappa borrade ett hål intill.
Till slut fick de upp gäddan som var 119 centimeter lång och vägde 11,6 kilo. Men det skulle bli ännu värre. För den 6 mars var Robin ute igen.
– Mitt personbästa rök efter sex dagar. Den här gången fick jag nämligen en 123 centimeter lång och 12,6 kilo tung gädda.
Stort grattis till Robin. Han är nu medlem i 100-klubben och deltar därmed automatiskt i Meterligan.
Gör som Mattias: anmäl dina gäddor till 100-klubben. Kravet är att de är över 100 centimeter, och att du anmäler fångsten senast två veckor efter fångsttillfället.

Nicka Hellenberg

 

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...