Robin Hårdens andra stora gädda på en vecka. Denna var 123 cm lång.
Robin Hårdens andra stora gädda på en vecka. Denna var 123 cm lång.[/caption]Robin Hården från Älvdalen har fått två fina gäddor inom en vecka som han anmält till 100-klubben. Nu är han också automatiskt med i meterligan. " /> Dubbel 100-klubb för Robin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Dubbel 100-klubb för Robin

Robin Hårdens andra stora gädda på en vecka. Denna var 123 cm lång.


Robin Hårdens andra stora gädda på en vecka. Denna var 123 cm lång.

Robin Hården från Älvdalen har fått två fina gäddor inom en vecka som han anmält till 100-klubben. Nu är han också automatiskt med i meterligan.
Den 28 februari var Robin från Älvdalen, ute på isen i hemtrakten. Där fick han tunggung. Robin berättar:
– Jag satt och pimplade abborre när jag såg hur vippan på ismetespöt längst ut flög upp. Gäddan spottade betet, men ett nytt spö signalerade hugg, så jag rusade dit istället. Jag gjorde ett mothugg och kände att det var en stor fisk. Huvudet var så stort att det inte gick upp ur hålet, så min pappa borrade ett hål intill.
Till slut fick de upp gäddan som var 119 centimeter lång och vägde 11,6 kilo. Men det skulle bli ännu värre. För den 6 mars var Robin ute igen.
– Mitt personbästa rök efter sex dagar. Den här gången fick jag nämligen en 123 centimeter lång och 12,6 kilo tung gädda.
Stort grattis till Robin. Han är nu medlem i 100-klubben och deltar därmed automatiskt i Meterligan.
Gör som Mattias: anmäl dina gäddor till 100-klubben. Kravet är att de är över 100 centimeter, och att du anmäler fångsten senast två veckor efter fångsttillfället.

Nicka Hellenberg

 

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta