Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson[/caption]

" /> Dubbelhugg i Panama | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Dubbelhugg i Panama
Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson

Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson

Tre dagar har avverkats av Drömresan i Panama och här kommer en sammanfattning av de två senaste fiskedagarna från teamet.
Andra dagen tillbringades off-shore i jakt på dorado, sailfish och marlin. Fisket skedde kring ön Montuosa och Hannibal Bank, men drömhugg uteblev. Under eftermiddagen påträffades stim av ytjagande tonfisk i sällskap med stora flockar av delfiner. De snabba ”torpederna” lät sig dock inte överlistas av några skvättande popper.
Tredje dagen för Drömresan är snart över och i skrivande stund inväntas kvällsmat efter umgänge i poolen, där dagens upplevelser diskuteras kors och tvärs. Tidigt imorse bar det iväg till ön Coiba och intensivt popperfiske inleddes längs branta bergväggar som stupar ner i det blåskimrande havet. Vid ett tillfälle i sällskap med en krokodil. Framåt lunch gav popperfisket resultat i form av rainbow runner och white jack från Henrik Blom respektive Fredrik von Elern.
Efter lunch kom så ett drömhugg intill en bränning då Fiskejournalens Anders Holm landade en roosterfish som gasten uppskattade till hela 65 pound. Lyckan, och utmattningen, var total!

Strax dessförinnan hade även vinnaren Henrik landat en fin roosterfish. Nu ställdes siktet in på fiske med ”chum bait” (driftande fiskstycken) – som gav utdelning ganska omgående. Anders fiskelycka fortsatte och han fick ett stenhårt hugg där fisken krokades. Efter en tuff fajt med redan möra armar landades en cubera på 40 pound. Som om inte det vore nog fick Mikael Karlsson under Anders drillning även han ett stenhårt hugg och ytterligare en cubera på dryga 40 pound fick syna båten – ett underbart cubera-dubbelhugg krönte dagen!
Imorgon väntar en ny dag i jakt på de explosiva fiskarna i Stilla havet.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta