Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson[/caption]

" /> Dubbelhugg i Panama | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Dubbelhugg i Panama
Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson

Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson

Tre dagar har avverkats av Drömresan i Panama och här kommer en sammanfattning av de två senaste fiskedagarna från teamet.
Andra dagen tillbringades off-shore i jakt på dorado, sailfish och marlin. Fisket skedde kring ön Montuosa och Hannibal Bank, men drömhugg uteblev. Under eftermiddagen påträffades stim av ytjagande tonfisk i sällskap med stora flockar av delfiner. De snabba ”torpederna” lät sig dock inte överlistas av några skvättande popper.
Tredje dagen för Drömresan är snart över och i skrivande stund inväntas kvällsmat efter umgänge i poolen, där dagens upplevelser diskuteras kors och tvärs. Tidigt imorse bar det iväg till ön Coiba och intensivt popperfiske inleddes längs branta bergväggar som stupar ner i det blåskimrande havet. Vid ett tillfälle i sällskap med en krokodil. Framåt lunch gav popperfisket resultat i form av rainbow runner och white jack från Henrik Blom respektive Fredrik von Elern.
Efter lunch kom så ett drömhugg intill en bränning då Fiskejournalens Anders Holm landade en roosterfish som gasten uppskattade till hela 65 pound. Lyckan, och utmattningen, var total!

Strax dessförinnan hade även vinnaren Henrik landat en fin roosterfish. Nu ställdes siktet in på fiske med ”chum bait” (driftande fiskstycken) – som gav utdelning ganska omgående. Anders fiskelycka fortsatte och han fick ett stenhårt hugg där fisken krokades. Efter en tuff fajt med redan möra armar landades en cubera på 40 pound. Som om inte det vore nog fick Mikael Karlsson under Anders drillning även han ett stenhårt hugg och ytterligare en cubera på dryga 40 pound fick syna båten – ett underbart cubera-dubbelhugg krönte dagen!
Imorgon väntar en ny dag i jakt på de explosiva fiskarna i Stilla havet.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta