Dubbelhugg i Panama

Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson

Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson

Tre dagar har avverkats av Drömresan i Panama och här kommer en sammanfattning av de två senaste fiskedagarna från teamet.
Andra dagen tillbringades off-shore i jakt på dorado, sailfish och marlin. Fisket skedde kring ön Montuosa och Hannibal Bank, men drömhugg uteblev. Under eftermiddagen påträffades stim av ytjagande tonfisk i sällskap med stora flockar av delfiner. De snabba ”torpederna” lät sig dock inte överlistas av några skvättande popper.
Tredje dagen för Drömresan är snart över och i skrivande stund inväntas kvällsmat efter umgänge i poolen, där dagens upplevelser diskuteras kors och tvärs. Tidigt imorse bar det iväg till ön Coiba och intensivt popperfiske inleddes längs branta bergväggar som stupar ner i det blåskimrande havet. Vid ett tillfälle i sällskap med en krokodil. Framåt lunch gav popperfisket resultat i form av rainbow runner och white jack från Henrik Blom respektive Fredrik von Elern.
Efter lunch kom så ett drömhugg intill en bränning då Fiskejournalens Anders Holm landade en roosterfish som gasten uppskattade till hela 65 pound. Lyckan, och utmattningen, var total!
Strax dessförinnan hade även vinnaren Henrik landat en fin roosterfish. Nu ställdes siktet in på fiske med ”chum bait” (driftande fiskstycken) – som gav utdelning ganska omgående. Anders fiskelycka fortsatte och han fick ett stenhårt hugg där fisken krokades. Efter en tuff fajt med redan möra armar landades en cubera på 40 pound. Som om inte det vore nog fick Mikael Karlsson under Anders drillning även han ett stenhårt hugg och ytterligare en cubera på dryga 40 pound fick syna båten – ett underbart cubera-dubbelhugg krönte dagen!
Imorgon väntar en ny dag i jakt på de explosiva fiskarna i Stilla havet.
Anders Holm

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...