Jämtländska Landösjön brukar leverera stora kanadarödingar tidigt på säsongen. Det hade Andreas Wiklund stenkoll på, och vilken bingo det blev! " /> Dubbelhugg på Kanadaröding | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
En kanadaröding på exakt 100 cm med en vikt på 11,51 kg gjorde Andreas Wiiklund lycklig.
Dubbelhugg på Kanadaröding

Jämtländska Landösjön brukar leverera stora kanadarödingar tidigt på säsongen. Det hade Andreas Wiklund stenkoll på, och vilken bingo det blev!
Under förmiddagen hade sällskapet landat några mindre kanadicker när hetaste huggpunkterna passerades på nytt. Pang! Pang! Ett rejält dubbelhugg på de trollade Rapala och Zaltvobblerna vittnade om större fiskar som nu drog i andra änden av linorna.

Landösjön är känd i storfiskkretsar.

När den första kanadarödingen på 6,4 kg håvades, anade man redan att det var en riktig best som stretade emot på det andra spöt. Efter en bra batalj kunde slutligen Andreas Wiklund noteras för en rejäl kanadaröding på hela 11,51 kg och 100 cm jämt. Landösjön är känd i storfiskkretsar och har tidigare gett ifrån sig både vanlig röding och kanadarödingar på rekordvikter.

Leif Krause

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta