Jämtländska Landösjön brukar leverera stora kanadarödingar tidigt på säsongen. Det hade Andreas Wiklund stenkoll på, och vilken bingo det blev! " /> Dubbelhugg på Kanadaröding | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
En kanadaröding på exakt 100 cm med en vikt på 11,51 kg gjorde Andreas Wiiklund lycklig.
Dubbelhugg på Kanadaröding

Jämtländska Landösjön brukar leverera stora kanadarödingar tidigt på säsongen. Det hade Andreas Wiklund stenkoll på, och vilken bingo det blev!
Under förmiddagen hade sällskapet landat några mindre kanadicker när hetaste huggpunkterna passerades på nytt. Pang! Pang! Ett rejält dubbelhugg på de trollade Rapala och Zaltvobblerna vittnade om större fiskar som nu drog i andra änden av linorna.

Landösjön är känd i storfiskkretsar.

När den första kanadarödingen på 6,4 kg håvades, anade man redan att det var en riktig best som stretade emot på det andra spöt. Efter en bra batalj kunde slutligen Andreas Wiklund noteras för en rejäl kanadaröding på hela 11,51 kg och 100 cm jämt. Landösjön är känd i storfiskkretsar och har tidigare gett ifrån sig både vanlig röding och kanadarödingar på rekordvikter.

Leif Krause

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta