Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Dubblé för Sandra

Vi tror nog att Jens Hedström är lite avundsjuk på sin sambo, Sandra Andersson. När de två var ute på Glan tillsammans var det nämligen Sandra som drog, inte en, utan två 100-klubbare!
Sandra berättar att de båda precis kommit ut till favoritplatsen och kastat några kast, när storgäddan small på. Sandra hade satt en Busterjerk Hot pike på tafsen och det var uppenbarligen något som tilltalade gäddorna. För när hon drillat och landat den fina gäddan på 110 centimeter dröjde det inte mer än trekvart innan det var dags igen, på samma bete.
Den första gäddan hade varit tuff, men frågan är om den här inte var strået vassare:
”Detta monster gav mig en rejäl omgång! Kändes som jag slet i en trästock först, sedan ilskna han till. Fick be sambon om hjälp för att få upp fisken i båten”, skriver Sandra i anmälan till 100-klubben. Gäddan mättes till 107 centimeter innan den släpptes tillbaka.
Svenne Andersson

Sandra Andersson visar upp en riktigt tuff 107-centimetare som gav henne en rejäl fajt.

Relaterad nyhet från din region
49 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta