Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Dumpning för miljarder

Torsk för tiotals miljarder kronor har kastats överbord i Nordsjön, Engelska kanalen och Skagerrak under de senaste 45 åren. EU-sajten CFP Reform watch redovisar de dystra siffrorna.
Den EU-gemensamma fiskepolitikens hemsida, Common Fisheries policy, serverar dystra siffror när de redovisar en rapport från tankesmedjan New Economics Foundation.
Under de senaste 45 åren har 2,1 miljarder torskar, till ett värde av 3,1 miljarde euro, kastats överbord vid fiske i Nordsjön, Engelska kanalen och Skagerrak. Agerandet är inte bara miljösvineri, det har dessutom kostats hundratals jobb på landbacken.
NEF skriver även i rapporten att fisken skulle blivit ännu mera värdefull om fiskarna använt mera selektiva redskap. Då hade torskarna fått växa till sig och blivit värda 8,6 miljarder euro.
Rapporten tillför bränsle till debatten om totalförbud mot dumpning av fisk. Läs mer på Engagera dig!
Svenne Andersson

Fish figh-kampanjen har fått nya argument mot dumpningen. Torsk för miljarder slängs överbord.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta