Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Efterlängtad premiär

Även om vintern, sent omsider, kommit även till södra Sverige blir den knappast något hinder för premiärfisket i Nybroån. Den här bilden är från fjolårets premiär.

Allt ljusare dagar gör att det börjar rycka i kastarmen och inom kort bjuds möjligheten att blöta linan i någon av de sydsvenska öringåarna. Tidigt ute med premiären är klassiska Nybroån den 5 februari.
Nybroån, öster om Ystad, är ett härligt exempel på att det går att restaurera även ett helt förstört fiskevatten. I mitten av 1900-talet var ån närmast ett avloppsdike, förorenad av utsläpp från jordbruk, industrier och privata fastigheter. Havsöringen var helt borta. Nils Ehnbom, mer miljövän än sportfiskare, tog täten och tillsammans med många goda krafter restaurerade han ån. I dag är Nybroån åter ett fint litet öringvatten; med gott om fisk, vacker miljö och många härliga fiskeplatser.

Premiär blir det den 5 februari och därefter rullar fisket på med sjunkande kortpriser under våren. Antalet fiskekort är begränsat, men klubbens medlemmar får lov att fiska om de tar hänsyn till kortfiskarna och lämnar företräde till dessa.
Mer info om kan du hittar på Nybroåns hemsida.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta