Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Efterlängtad premiär

Även om vintern, sent omsider, kommit även till södra Sverige blir den knappast något hinder för premiärfisket i Nybroån. Den här bilden är från fjolårets premiär.

Allt ljusare dagar gör att det börjar rycka i kastarmen och inom kort bjuds möjligheten att blöta linan i någon av de sydsvenska öringåarna. Tidigt ute med premiären är klassiska Nybroån den 5 februari.
Nybroån, öster om Ystad, är ett härligt exempel på att det går att restaurera även ett helt förstört fiskevatten. I mitten av 1900-talet var ån närmast ett avloppsdike, förorenad av utsläpp från jordbruk, industrier och privata fastigheter. Havsöringen var helt borta. Nils Ehnbom, mer miljövän än sportfiskare, tog täten och tillsammans med många goda krafter restaurerade han ån. I dag är Nybroån åter ett fint litet öringvatten; med gott om fisk, vacker miljö och många härliga fiskeplatser.

Premiär blir det den 5 februari och därefter rullar fisket på med sjunkande kortpriser under våren. Antalet fiskekort är begränsat, men klubbens medlemmar får lov att fiska om de tar hänsyn till kortfiskarna och lämnar företräde till dessa.
Mer info om kan du hittar på Nybroåns hemsida.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta