Här är ett pryltips för den verkligt pryltokiga sportfiskaren! Deeper Fishfinder är det första trådlösa ekolodet i världen. " /> Ekolod till mobil och surfplatta | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Prylen för den pryltokige sportfiskaren. Foto: www.buydeeper.com
Ekolod till mobil och surfplatta

Här är ett pryltips för den verkligt pryltokiga sportfiskaren! Deeper Fishfinder är det första trådlösa ekolodet i världen.
Det introducerades redan 2012 och därefter har prylen blivit mycket populär bland fiskare världen över. Efter att från början varit ett mindre projekt utvecklat av några unga entreprenörer från Litauen har alltsammans vuxit till ett stort företag och appen som styr enheten är nu nummer ett bland ekolodsapparna på Google Play samt App Store (Android respektive iOS).
Några av funktionerna är att mäta djup, temperatur, lokalisera fisk, kolla väderlek, månfaser och även spara dina favoritställen. Den appstyrda ekolodsenheten kommunicerar med din mobil eller surfplatta via bluetooth.
Deeper Fishfinder kan bland annat köpas hos Skittfiske.se.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta