[/caption] " /> Elina gör entré | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Elina gör entré

Elina Olausson slog nytt personligt rekord för gädda och kvalificerar sig för ett medlemskap i 100-klubben. Här poserar hon med fiskekompisen Anton Halldén som hjälper till att hålla gäddan som mätte 108 centimeter.

100-klubben har fått ännu en medlem. Tolvåriga Elina Olausson från Landvetter fångade och släppte tillbaks en gädda på 108 centimeter. Självklart anmäler hon fångsten på fiskejournalen.se.
”När man minst anar det” brukar vara ett gångbart uttryck inom sportfiske. Detta gällde även då Elina Olausson fiskade i Vänern.
– Det hade gått en hel dag utan att jag hade fått ett enda napp, samtidigt som alla andra i båten fått fisk, berättar hon i sin anmälan.

När Elina minst anade det så bugade sig även hennes spö. Hennes pappa misstänkte bottennapp, men plötsligt visade sig en gammelgädda i ytan. Efter en hård fajt lyckades hon till slut få den intill båten och bärga gäddan. Den mätte hela 108 centimeter, ett nytt personligt rekord och medlemskap i 100-klubben. Fiskejournalen viftar med fiskekepsen och säger grattis.
Som alla nya medlemmar får Evelina vobblern Buster jerk II från Cwc.
Att bli medlem i 100-klubben är gratis, klicka här för att läsa regler och mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta