Elina gör entré

Elina Olausson slog nytt personligt rekord för gädda och kvalificerar sig för ett medlemskap i 100-klubben. Här poserar hon med fiskekompisen Anton Halldén som hjälper till att hålla gäddan som mätte 108 centimeter.

100-klubben har fått ännu en medlem. Tolvåriga Elina Olausson från Landvetter fångade och släppte tillbaks en gädda på 108 centimeter. Självklart anmäler hon fångsten på fiskejournalen.se.
”När man minst anar det” brukar vara ett gångbart uttryck inom sportfiske. Detta gällde även då Elina Olausson fiskade i Vänern.
– Det hade gått en hel dag utan att jag hade fått ett enda napp, samtidigt som alla andra i båten fått fisk, berättar hon i sin anmälan.
När Elina minst anade det så bugade sig även hennes spö. Hennes pappa misstänkte bottennapp, men plötsligt visade sig en gammelgädda i ytan. Efter en hård fajt lyckades hon till slut få den intill båten och bärga gäddan. Den mätte hela 108 centimeter, ett nytt personligt rekord och medlemskap i 100-klubben. Fiskejournalen viftar med fiskekepsen och säger grattis.
Som alla nya medlemmar får Evelina vobblern Buster jerk II från Cwc.
Att bli medlem i 100-klubben är gratis, klicka här för att läsa regler och mer information.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...