Mikael Frödin reser världen runt för att skydda den vilda laxen. Och ibland ger naturen tillbaka – eller vad sägs om detta praktexemplar på drygt 20 kilo från Emån? " /> Emån levererade vild belöning till Mikael Frödin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Mikael Frödin (till vänster) med vild jättelax. Foto: Privat
Emån levererade vild belöning till Mikael Frödin

Mikael Frödin reser världen runt för att skydda den vilda laxen. Och ibland ger naturen tillbaka – eller vad sägs om detta praktexemplar på drygt 20 kilo från Emån?

Fiskejournalen berättade för några dagar sedan om Mikael Frödins kamp för den vilda laxen, en rörelse som lär växa i samband med att filmen Artifishal snart släpps fritt.

Mellan föreläsningarna och resorna så hinner Mikael Frödin blöta en och annan fluga också, och ibland behöver man inte åka jorden runt för att hitta guldet man söker. Under onsdagen slängde han ut sin egendesignade Pahtakorva TTT i svenska Emån, och då small den här bjässen på i klassiska Barret Pool.

Dessutom var det ett vilt exemplar av lax som satt på kroken, som bjöd på en 20 minuters lång kamp innan den återutsattes.

– Jag har fångat en lax på 20,6 kilo i Emån tidigare, och den här fisken låg också där någonstans, berättar Mikael Frödin för Fiskejournalen.

Vi lyfter förstås på redaktionshatten och gratulerar till en välförtjänt fångst!

Ni har väl inte missat att läsa om den tjeckiska jättegäddan:

Nytt världsrekord på gädda?

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta