[/caption] " /> Emma Bäcker fångar urtidsfiskar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Emma Bäcker fångar urtidsfiskar

Emma Bäcker har fångat sin drömfisk, en alligator gar.

Fiskejournalens medarbetare Emma Bäcker skickar rapport om ett spännande fiske från andra sidan Atlanten. Bland annat har hon fångat en över två meter lång alligator gar.
Att fiska efter arter som tros vara över 100 miljoner år gammal är en kittlande upplevelse. Heter fisken alligator gar och ser ut som en blandning mellan fisk och krokodil, så blir upplevelsen inte mindre spännande. Just nu är vår medarbetare Emma Bäcker i Texas och upplever detta. När hon hör av sig till Fiskejournalen har hon just fångat ett 209 centimeter långt exemplar av urtidsfisken.
– Det var ett riktigt monster, säger Emma.
Fajten blev dramatisk, först gick fisken runt en trädstam på botten och när guiden till slut lyckats lägga en snara runt fiskens käftar visade den sina krafter och kastade sig vilt kring båten.
– Det kändes som att båten blev stångad av en oxe.
Fiskens vikt uppskattades till 70 kilo och längdes mättes till 209 centimeter innan den fick simma tillbaks i Trinity River, Texas..
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta