[/caption] " /> Emma Bäcker fångar urtidsfiskar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Emma Bäcker fångar urtidsfiskar

Emma Bäcker har fångat sin drömfisk, en alligator gar.

Fiskejournalens medarbetare Emma Bäcker skickar rapport om ett spännande fiske från andra sidan Atlanten. Bland annat har hon fångat en över två meter lång alligator gar.
Att fiska efter arter som tros vara över 100 miljoner år gammal är en kittlande upplevelse. Heter fisken alligator gar och ser ut som en blandning mellan fisk och krokodil, så blir upplevelsen inte mindre spännande. Just nu är vår medarbetare Emma Bäcker i Texas och upplever detta. När hon hör av sig till Fiskejournalen har hon just fångat ett 209 centimeter långt exemplar av urtidsfisken.
– Det var ett riktigt monster, säger Emma.
Fajten blev dramatisk, först gick fisken runt en trädstam på botten och när guiden till slut lyckats lägga en snara runt fiskens käftar visade den sina krafter och kastade sig vilt kring båten.
– Det kändes som att båten blev stångad av en oxe.
Fiskens vikt uppskattades till 70 kilo och längdes mättes till 209 centimeter innan den fick simma tillbaks i Trinity River, Texas..
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta