De tre hade hyrt stuga på Torsö och skulle trollingfiska på Vänern. De tre hade hyrt stuga på Torsö och skulle trollingfiska på Vänern.[/caption] " />
Annons
En död, två saknade på Vänern | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
En död, två saknade på Vänern
De tre hade hyrt stuga på Torsö och skulle trollingfiska på Vänern.

De tre hade hyrt stuga på Torsö och skulle trollingfiska på Vänern.

En man i 60-årsåldern har hittats död och två saknas fortfarande efter en olycka på Vänern igår. Männen, som trollingfiskade, anmäldes försvunna på fredagskvällen, men under natten avbröts sökningarna. Nu bedömer Sjöräddningen att hoppet om att hitta någon vid liv är ute och har därför avbrutit sökandet.
Det har varit en minst sagt dramatisk natt på Vänern. Tre sportfiskare gav sig på fredagen ut i båt från Torsö för att trollingfiska. Vid nio på kvällen hade de inte återvänt och då larmades sjöräddningen. Två båtar och en helikopter sökte efter de tre och vid midnatt hittades båten och en person avliden.
Det hårda vädret försvårade sökningsarbetet och kan också bara en orsak till olyckan.
– Det blåste 10-12 meter per sekund och vindbyarna var betydligt starkare, så det har säker skett någon olycka då, säger Ann-Lousie Knutsson till P4 Skaraborg
Nu på morgonen bedöms hoppet om att finna någon av de övriga två vid liv vara ute och sökandet har därför tagits över av polisen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En polis och hans kamrater åtalas för att ha flugfiskat på en kvoterad sträcka. Foto: Samantha Deleo
Polis åtalad för tjuvfiske på specialsträcka i fjällen

Även solen har sina fläckar. Det kan vi konstatera efter händelsen i Kirunafjällen, där en polis togs på bar gärning för tjuvfiske.

Flera medier rapporterar om fallet där tre män åtalas för att ha flugfiskat utan giltigt tillstånd under en årlig fiskeresa i Kiruna i somras. En av männen var alltså en polis.
Det var två uppsyningsmän som fick syn på sällskapet, när de patrullerade över Välijåkkå i Kiruna kommun. Männen togs på bar gärning när de fiskade i en kvoterad sträcka, där det krävs specialtillstånd för att få fiska.

Männen nekar till brott, men medger att de inte haft rätt tillstånd. Polisen ska ha sagt i förhör att de varit noga med att fiska på rätt sida om kvoteringsgränsen. Det hela blir nu ett fall för rättsväsendet att ta ställning till.

Du kanske även gillar detta