De tre hade hyrt stuga på Torsö och skulle trollingfiska på Vänern. De tre hade hyrt stuga på Torsö och skulle trollingfiska på Vänern.[/caption] " /> En död, två saknade på Vänern | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
En död, två saknade på Vänern
De tre hade hyrt stuga på Torsö och skulle trollingfiska på Vänern.

De tre hade hyrt stuga på Torsö och skulle trollingfiska på Vänern.

En man i 60-årsåldern har hittats död och två saknas fortfarande efter en olycka på Vänern igår. Männen, som trollingfiskade, anmäldes försvunna på fredagskvällen, men under natten avbröts sökningarna. Nu bedömer Sjöräddningen att hoppet om att hitta någon vid liv är ute och har därför avbrutit sökandet.
Det har varit en minst sagt dramatisk natt på Vänern. Tre sportfiskare gav sig på fredagen ut i båt från Torsö för att trollingfiska. Vid nio på kvällen hade de inte återvänt och då larmades sjöräddningen. Två båtar och en helikopter sökte efter de tre och vid midnatt hittades båten och en person avliden.
Det hårda vädret försvårade sökningsarbetet och kan också bara en orsak till olyckan.
– Det blåste 10-12 meter per sekund och vindbyarna var betydligt starkare, så det har säker skett någon olycka då, säger Ann-Lousie Knutsson till P4 Skaraborg
Nu på morgonen bedöms hoppet om att finna någon av de övriga två vid liv vara ute och sökandet har därför tagits över av polisen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta