(Copyright OpenCage/Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License) (Copyright OpenCage/Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License)[/caption] " /> En fisk som är guld värd | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
En fisk som är guld värd
(Copyright OpenCage/Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License)

(Copyright OpenCage/Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License)

Guldfisken George är förmodligen världens dyraste fisk av sin art. Efter ett cancerbesked bekostade ägaren en hjärnkirurgi åt sin älskade vän.
Ett par i Australien var makalöst fästa vid sin guldfisk, George 10 år. När fisken drabbades av en hjärntumör bekostade de en operation på djursjukhuset Lort Smith i Melbourne – och resultatet blev lyckat. Detta skriver tidningen Hänt i veckan. Veterinären Tristan Rich som utförde ingreppet bedömer att George kan leva ytterligare 20 år om han får behålla hälsan.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta