Sponsrad

En fiskekompis runt handleden

Med en Garmin quatix 5 runt handleden effektiviserar du fisket avsevärt. Läs artikeln - En fiskekompis runt handleden.

Ibland är det de små sakerna som gör den stora skillnaden, både i vardagen som i sportfisket. Ett bra exempel är Garmin quatix 5, klockan som är speciellt framtagen för sjön.
Med en Garmin quatix 5 runt handleden kan du som sportfiskare enkelt hålla koll på viktig väderdata såsom lufttryck, tidvatten och temperaturer, men det är när du kliver över relingen som quatix 5 verkligen visar vad den går för. Efter några få knapptryckningar kan du nämligen strömma intressant information från dina kompatibla Garmin-enheter direkt till handleden.

Efter några få knapptryckningar kan du nämligen strömma intressant information från dina kompatibla Garmin-enheter direkt till handleden.

Med en quatix 5 har du alltid stenkoll på det aktuella lufttrycket

Skapad för det tuffa livet på sjön
Den robusta sportfiskeklockan quatix 5 är gjord för att bäras under de mest krävande fiskepassen. Klockans infattning är tillverkat av rostfritt stål med ett hölje av fiberförstärkt polymer. Den LED-belysta färgurtavlan täcks av glas som är enkelt att läsa i bländande solljus och bär du lyxvarianten, quatix 5 Sapphire så får du en näst intill okrossbar klocka bestyckad med massivt safirglas av högsta kvalité. Bakom urtavlan gömmer sig en hel uppsjö sensorer – allt för att göra livet på sjön så mycket enklare. Förutom basfunktionerna som alla moderna klockor har så är quatix 5 bestyckad med allt från GPS, barometrisk höjdmätare, kompass, gyroskop, accelerometer, termometer och pulsmätare. Hur fräckt vore det inte att kolla in pulsen när drömfisken slår på?

Hur fräckt vore det inte att kolla in pulsen när drömfisken slår på?

Quatix 5 högkänsliga GPS-/GLONASSmottagare ger en bra mottagning även vid tuffa förhållanden. Sammanlänkad med kompatibel smartphone ser du samtal, SMS och e-post direkt på handleden. Klockan är även kompatibel med Connect IQ™, en öppen plattform där du kan ladda ner appar, widgets, datafält och olika urtavlor. För att understryka klockans tålighet ännu en gång så tål den att bäras hela 100 meter under ytan.

Ett stabilt högtryck brukar få fart på abborren. Med en Garmin quatix 5 på armen missar du inga fångstchanser.

Håll koll på djup, fart, temperatur och tidvatten
Med en Garmin quatix 5 är du endast ett ögonblick bort från all nödvändig information den moderna sportfiskaren kräver, var du än befinner dig i båten. Quatix 5 är en vidareutveckling av Garmins populära fēnix® 5-plattform och erbjuder en uppsjö av smarta trådlösa överföringar från båtens instrument direkt till din handled. Du kan ansluta klockan till kompatibla Garmin-plottrar och andra NMEA 2000-enheter för att exempelvis strömma fart, djup, temperatur och vind.

Strömma intressant data direkt från din kompatibla Garmin-skärm.

– Klockan kombinerar funktion med design från vår populära fenix® 5 multisportklocka med olika marina funktioner för att leverera den mest sofistikerade och uppkopplade marina smartwatch som finns på marknaden idag, berättar Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International.
Väl ute på sjön kan din quatix 5 visa aktuella tidvattendata via smartphonelänk och för tävlingsfiskaren så finns det både fångstlogg och tävlings-timer.

Markera waypoints och ta kontroll över båten
Med funktionerna för avancerad autopilotstyrning har du full kontrollen på båten, även om det inte är du som sitter vid rodret. Med quatix 5 har du åtkomst till en GHC 20-autopilotstyrenhet så att du kan styra autopiloten och ändra kurs, vända och styra båten. Ove Johansson, team Garmin utvecklar:
– Jag har sedan länge använt mig av Garmin Quatix i mitt arbete som heltidsguide på Vänern och Vättern. Förutom att hålla tiden så sköter den min autopilot med bravur och via wifi har jag möjlighet att koppla upp mig mot Garmins system i båten. Vips så kan jag kontrollera båtens färdväg.

En av klockans mest uppskattade användningsområden är att du blixtsnabbt har möjlighet att göra en waypoint.

En av klockans mest uppskattade användningsområden är att du blixtsnabbt har möjlighet att göra en waypoint. Får du hugg och befinner dig en bit från din Garmin-enhet så slipper du häva dig över skärmen, utan du lyfter enkelt näven och lägger en markering direkt från klockan. Givetvis så synkroniseras alla waypoints direkt till skärmen.

Håll koll på fart, temperatur, djup samt skapa waypoints direkt från handleden.

Styr underhållningen ombord
En finess som kanske inte är lika viktig som de som nyligen nämnts, men som ej får glömmas av är att du smidigt kan styra en kompatibel musikanläggning ombord. Byt låt, album, radiostation, höj eller sänk volymen direkt i klockan. Slutligen. Gillar du som många andra sportfiskare att spela in dina fisketurer så behöver du inte längre sträcka dig efter kameran när det är läge att filma. Via VIRB Connect kan du både starta och stoppa inspelningen och är det läge för att trycka av en stillbild så gör du det direkt via fiskekompisen på handleden.

Kort om Garmin quatix 5

  • Anslut quatix 5 till kompatibla Garmin-plottrar och andra enheter för att få tillgång till fjärrstyrning av autopilot, fjärrstyrd waypointmarkering och datastreaming.
  • Med den inbyggda FUSION-Link™ Lite-appen kan du styra anslutna StereoActive™-produkter och andra ANT®-aktiverade stereomodeller (RA70/BB100).
  • Elevate™-pulsmätning vid handleden.
  • Smartavisering såsom SMS, samtal och e-post. Ladda hem kostnadsfria urtavlor och appar från Connect IQ™
  • Batteritid: upp till 2 veckor i smartwatch-läge.

 

Quatix 5 med blått QuickFit-armband – cirkapris 5 599: –

Quatix 5 Sapphire med en repfri safirlins rostfritt metallarmband (och ett blått QuickFit-armband) 7 999:-

Mer information finner du HÄR.

Prenumerera på nyhetsbrevet!

AKTUELLT

Havsgiganten bröt av spöt – 238 centimeter lång!

Fiskejournalen berättade för en tid sedan om David Nilsson från Sunne, som flötmetade upp en 195 centimeter lång hälleflundra. Nu kommer nästa rapport från Å i Nordnorge, och den här gången gungar det till ordentligt. Det är gänget i Nordic Sea Angling som kan bokföra ännu en gigant – rättare sagt den tredje största fisk

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Vänern blev Viktors väg till drömgäddan

Vi har undrat så smått om inte Vänern ska börja leverera storgäddor i sommar. Jodå – nu har sjöns stora invånare börjat röra på sig, till Viktor Larssons stora glädje. Många av landets vassa gäddfiskare deltar i den riksomfattande tävlingen Sommargäddan, där det inte handlar om vikt, utan om längd. 121 centimeter är gångbart sju

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Nybörjaren Niklas landade 22-kiloslax i Älvkarleby

Det sägs att laxfiske är en livslång åkomma. Niklas Linnerfalk från Skutskär började fiska lax relativt sent – men nu lär han vara fast för gott. Niklas har nämligen fått en helt osannolik start på karriären, eftersom han lyckats fånga en av årets absolut största laxar i år. 22,04 kilo tung och 120 centimeter lång

Jubel längs Ljusnan – klart med miljonstöd till fiskevård

Harren är Härjedalens landskapsfisk – och såklart värd att vårda. Nu kommer det ett glädjebesked från Ljusnan, där det precis blivit klart med en miljonsatsning på fiskevård till gagn för både harr och annan fisk. Projektet med att restaurera en sju kilometer strömmande sträcka av Ljusnan norr om Långå inleddes förra året. Slutförandet av projektet

Snacka om hemkär öring – tillbaka för femte gången

Fiskar och deras vandringar är fascinerande. Här kommer en glad rapport från Testeboån som vi gärna uppmärksammar. Det handlar om en synnerligen hemkär öring. Det är nämligen samma öring som vandrat upp i vattendraget för femte året i rad. Den fångades och märktes som utlekt och övervintrad i smoltfällan vid Strömsbro i maj 2016, och

Så här tar man ur kroken!

Hur får man bäst ut kroken ur fingret eller en annan kroppsdel? Många har åsikter i frågan, men här är en kille som vet vad han snackar om. Aj, aj, aj, aj och aj! Se när den galne guiden Kevin demonstrerar olika sätt att ta ur kroken på sig själv. Om ni orkar titta, så

Natali hade sitt livs fisketur med två 10-plussare!

Natali Sundkvist‎ har väntat i flera år på att komma över den magiska 10-kilosgränsen. Sedan kommer det plötsligt två – på en och samma fisketur! Natali och kamraten Lucas Enquist fick sannerligen uppleva ett fiskafänge som de kommer att leva på länge. Så här berättar hon själv om dagen då hon satte personligt rekord två

SM i mete avgjort – nytt guld till unge Arvid Einarsson

Nu har landets vassaste metare gjort upp om SM-medaljerna. Platsen för skådespelet var sjön Järvträsk i Västerbotten – och överst på prispallen hittar vi bland annat en bekanting från Jämtland. För en tid sedan berättade Fiskejournalen om unge Arvid Einarsson från Jämtland, som var den yngste deltagaren någonsin i mormyska-VM. Arvid är inte bara en

Annonser

TYCK TILL!

Vilken typ av artikel vill du helst läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...