Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
En härlig dag på sjön

Det var en riktigt härlig dag på Landsjön. Kanonväder och så småningom en riktigt fin gädda som Christian Johansson kunde anmäla till 100-klubben.
Christian, som bor i Jönköping, var ute på Landsjöns is för några veckor sedan. Vädret var strålande – så strålande att Christian i anmälan utropar:
”Nu är sommaren snart här!”
Det var nog tur att det var fint väder för fisket under förmiddagen var inte mycket att hurra för. Närmare bestämt stendött fram till kl.11. Sedan började något att dra i Christians mört, men varje gång han kom fram så hade det släppt. Men till slut…
”Tunggung redan från början ökade hoppet om att något stort tagit mitt bete och efter bara en kort fajt kunde jag syna huvudet nere i hålet. Det var enormt”, skriver Christian i anmälan.
Upp kom så småningom en lång, men ganska tunn, gädda. Sedan hon mätts till 108 centimeter fick hon simma tillbaka och Christian kunde återuppta solandet.
Svenne Andersson

Härligt väder och en härlig gädda. Christian Johansson njuter av det fina vårvädret på Landsjön.

Relaterad nyhet från din region
53 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta