Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
En härlig kämpe

Den här gäddan kämpade verkligen ordentligt. Så pass tufft att korken på spöhandtaget var nere i vattnet ett tag, berättar Adam Arvidsson om sin fina 114-centimetare.
Adam, som bor i Oskarshamn, var med i EB Logistiks gäddtävling och den här gäddan gav honom förstaplatsen i tävlingen och en rejäl prissumma.
I anmälan till 100-klubben berättar Adam att han tog gäddan på ett Falkfish Spöket och att hans RT Flexide-spö fick jobba ordenligt:
”Kände ganska omgående att det var vikt på damen, då hon tjurade ordentligt och vägrade visa sig i ytan. Efter ett par rejäla rusningar och ett par varv under båten, då spöt var nere till korken i vattnet, så lyckades jag landa denna praktdam”, skriver Adam.
Svenne Andersson

Adam skiner i kapp med solen över sin fina troféfisk och över segern i gäddfisketävlingen.

Adam skiner i kapp med solen över sin fina troféfisk och över segern i gäddfisketävlingen.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll, som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske, har anledning att vara optimist inför säsongen. Foto: Privat
Högtryck i Mörrum – fiskekorten såldes i raketfart

Nedräkningen inför den traditionella premiären i Mörrumsån har inletts – och trycket rapporteras vara väldigt hårt. När försäljningen av fiskekort öppnade så tog nästan alla långtidskort slut direkt.

Det gyllene datumet är satt till 27 mars, och uppenbarligen är det många som vill vara säkra på en plats i händelsernas centrum. Frågan är om det ens finns plats?
– Det finns kort kvar till premiären om någon fortfarande är sugen på det. Mars är ganska tätt inpå nu så det är fortfarande en osäkerhet huruvida man vågar åka och också boka. Vi har naturligtvis även i år generösa avbokningsvillkor, där de får pengarna tillbaka om de får förhinder eller inte vågar sig iväg hit till Mörrum, berättar Ida-Maria Rigoll som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

Semester på hemmaplan

Det som gick i raketfart att sälja var långtidskorten. Många verkar helt enkelt ställa in sig på att det blir en ”hemester” även denna sommar med anledning av pandemin.
– Vi har fått en hel den nya kunder, vilket är roligt naturligtvis. Det som finns kvar är ugndomskorten (upp till 18 år) där vi inte sätter några begräsningar alls i antal, då vi verkligen vill gynna dem att börja fiska hos oss, glädjande nog såg vi en enorm ökning av dessa kort sålda förra året.

Ida-Maria Rigoll berättar också att de har helt nya sträckor på gång, med anledning av att kraftverket i Svängsta har rivits.
– Det kommer inte bli klart 2021, utan vi siktar på fiske där först 2022. Det är vatten och sträckor ingen har rört sedan kraftverket byggdes för 100 år sedan – spännande!
Här kan du läsa mer om det klassiska lax- och havsöringsfisket i Mörrumsån, samt vilka kort som finns kvar till försäljning.

Du kanske även gillar detta