Den 18 mars startar årets Sportfiskemässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. " /> 4 dagar till Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Svartzonker och Falklind står på scenen tillsammans under årets Sportfiskemässa.
4 dagar till Sportfiskemässan

Den 18 mars startar årets Sportfiskemässa på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Där kan du bland annat se när betesdesignern Claes Svartzonker Claesson snackar gädda med Fiskejournlaens chefredaktör Martin Falklind.
Svartzonker och Martin kommer att berätta om alla de galna, roliga och mindre behagliga saker som de upplevt under sina fiskekarriärer. Fokus kommer att ligga på historier runt Sveriges största och mest populära sportfisk, gäddan. Dessutom kommer de att testa gäddtacos samt komma med en, än så länge, hemlig utmaning till gäddexperterna Joel Abrahamsson och Tobias Fränstam.
Fredag kl. 15.00, Lördag kl. 10.30 samt  Söndag kl. 13.30 på Fiskejournalens stora scen.
Läs mer på Sportfiskemässan.

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta