Den 23-27 september kommer ett gäng läsare vara i England för flugfiske i River Test och The Itchen, två legendariska kalkströmmar. Vill du uppleva detta och få en exklusiv möjlighet att fiska på sådan klassisk mark – pass på nu – det finns bara en plats kvar!  " /> En plats kvar till England! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Flugfiske i historiska kalkströmmar med bedårande landskap omkring blir garanterat ett minne för livet! Här drillar Mats Ainegren en fin öring under 2014 års resa. Foto: Anders Holm
En plats kvar till England!

Den 23-27 september kommer ett gäng läsare vara i England för flugfiske i River Test och The Itchen, två legendariska kalkströmmar. Vill du uppleva detta och få en exklusiv möjlighet att fiska på sådan klassisk mark – pass på nu – det finns bara en plats kvar! 

Förra årets succé är tillbaka – nu har även du chansen att fiska i världsberömda vatten! Det är Fiskejournalen och Allt om Flugfiske som tillsamman med Orvis bjuder in till resan den 23-27 september 2015. Du får den exklusiva möjligheten att fiska på klassiska sträckor vid Abbots Worthy och Kimbridge. I resan ingår boende i Stockbridge och besök och shopping i Orvis omtalade butik där.
Fisket efter öring, harr och regnbåge i de kristallklara kalkströmmarna är utmanande i bedårande vacker miljö. Med på resan finns två representanter från Fiskejournalen/Allt om Flugfiske.

Priset för resan är 14 900 kronor per person och nu finns alltså bara en ynka plats kvar! Missa inte den här chansen! Vad som ingår i priset och schema finner du här!
För anmälning och frågor om resan – maila på anders.holm@aller.se.

 

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta