Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
En renodlad sportfiskebåt

Linder vänder sig direkt till sportfiskarna med sin nya modell 445 Catch. Modellen är en renodlad sportfiskebåt, med bland annat fiskeplattform och montage för elmotor.
Efter framgången med Sportsman 445 har Linder bestämt sig för att utveckla modellen till en riktig sportfiskebåt. Med erfarna sportfiskare som konsulter har man byggt en båt som ska kunna användas direkt, utan en massa ombyggnad och komplettering.
445 Catch är till exempel utrustad med styrpulpet, spöbox, stor fiskeplattform på fördäck, flyttbara stolar och förberedd för fjärrstyrd elmotor i fören. Dessutom finns fina detaljer som fiskedragshållare och måttstock för att mäta fisken.
Den nya Linderbåten kommer att premiärvisas på Båtmässan i Göteborg den 5-13 februari.
Svenne Andersson

Nya 445 Catch från Linder har bland annat utrustats med fiskeplattform och snurrstol på fördäck.


Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta