Det fortsätter att rasa in meterlånga gäddor till 100-klubben. En av de längsta gäddorna i år är den 120 centimeter långa fisk som Mattias Jansson från Söderhamn fick. " /> En riktig bjässe i 100-klubben | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Mattias Jansson landade, fotade och återutsatte gäddan själv. Inte alltid det lättaste.
En riktig bjässe i 100-klubben

Det fortsätter att rasa in meterlånga gäddor till 100-klubben. En av de längsta gäddorna i år är den 120 centimeter långa fisk som Mattias Jansson från Söderhamn fick.
Mattias berättar att han hade fått många rapporter om fiskar på tio-elva kilo i detta vatten. Till en början var dock Mattias inte särskilt imponerad av vattnet.
– Vi piskade på med alla möjliga beten i två dagar och fick bara två småttingar. Men, på slutet av andra dagen blir jag skapligt tagen på sängen när det plötsligt smäller på något tungt på min McPike 25 centimeter, säger Mattias Jansson.
Mattias tror först att det är en felkrokad gädda, för den drar åt sidan likt en paravan.

– Men jag hade lite fel och mitt livs fajt tog vid. Så småningom kunde jag handlanda, väga, mäta, fotografera och släppa tillbaka en drömfisk. Det var inte helt enkelt att göra det här ensam. Gäddan var 120 centimeter lång, olekt och fet och vägde hela 13,2 kilo!
Anmäl din gädda över 100 cm till 100-klubben du också. Du blir automatiskt registrerad i meterligan.

Nicka Hellenberg

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta