[/caption] " /> En riktig regnbågsdröm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
En riktig regnbågsdröm

Fiskejournalens medarbetare Nicka Hellenberg firar jul med spöböj. (Foto: Nicka Hellenberg)

Fiskejournalens medarbetare och Storfiskregistreraren Nicka Hellenberg låter inte julen bero utan lite kustfiske på Gotland. Häromdagen var han ute på ett havsöringsfiske som gav en rejäl överraskning. En bastant fisk högg och levde rövare innan Nicka kunde konstatera att det inte alls var någon öring, utan en förvildad regnbåge av riktigt rejäla mått.
– Ja, det var en lekfärgad hanne med ordentlig krok. Fenorna var hela och fina, så den har nog levt livets glada dagar rätt länge i Östersjön. Hela 82 centimeter lång och 6,75 kilo tung var den, berättar Nicka.
Regnbågar kan ställa till det när de bestämmer sig för att vandra upp i någon å för att leka. Eftersom de är vårlekande kan de förstöra havsöringens lekplatser och nergrävda rom när de tågar upp i åarna för lek. Det är alltså med gott samvete man kan ta hem förvildade regnbågar till matbordet, påpekar Nicka.
Mer läsning finns på Nickas blogg – www.fiskesidan.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta