Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
En rolig halvtimma

Två 100-klubbare inom loppet av en halvtimma – det kan man väl kalla flyt? Elvedin Bojadzic var ute på Mälaren och fick uppleva hur gäddorna kastade sig över Busterjerken.
I anmälan till 100-klubben berättar Elvedin, som bor i Åkers Styckebruk, att han var ensam ute på Mälaren den här junidagen. Det var vackert, soligt väder med frisk, sydostlig vind. Perfekt gäddväder, enligt Elvedins uppfattning.
På femte kastet fick Elvedin ett bastant hugg och kunde så småningom landa och mäta en gädda till 105 centimeter.
Sedan han släppt tillbaka gäddan blev det bara ett par kast innan nästa 100-klubbare klippte jerkbetet. Denna var något mindre, men klarade med sina 101 centimeter gränsen till 100-klubben.

Elvedin Bojadzic med en fin 100-klubbare som han fångade i Mälaren.

.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta