Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
En rolig halvtimma

Två 100-klubbare inom loppet av en halvtimma – det kan man väl kalla flyt? Elvedin Bojadzic var ute på Mälaren och fick uppleva hur gäddorna kastade sig över Busterjerken.
I anmälan till 100-klubben berättar Elvedin, som bor i Åkers Styckebruk, att han var ensam ute på Mälaren den här junidagen. Det var vackert, soligt väder med frisk, sydostlig vind. Perfekt gäddväder, enligt Elvedins uppfattning.
På femte kastet fick Elvedin ett bastant hugg och kunde så småningom landa och mäta en gädda till 105 centimeter.
Sedan han släppt tillbaka gäddan blev det bara ett par kast innan nästa 100-klubbare klippte jerkbetet. Denna var något mindre, men klarade med sina 101 centimeter gränsen till 100-klubben.

Elvedin Bojadzic med en fin 100-klubbare som han fångade i Mälaren.

.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta